Breath Body MindΆγχος, κόπωση, υπερβολική σκέψη, εγκεφαλική ομίχλη, έχουν γίνει αρκετά συνηθισμένο κομμάτι της καθημερινότητας και σιγά-σιγά τρώνε τις τεράστιες δυνατότητες μιας ανθρώπινης ζωής. Πολλά έχουν να κάνουν με το ότι δεν χρησιμοποιούμε την πλήρη δύναμη της αναπνοής μας.


O πιο άμεσος και φυσικός τρόπος διερεύνησης της  εσωτερικής μας κατάστασης.  Στρέφοντας στιγμιαία την προσοχή μας προς την αναπνοή μας, ξεκινάμε αυτόματα το ταξίδι προς τα μέσα. Αισθανόμενοι αν η αναπνοή μας είναι ρηχή ή γρήγορη ή κοφτή, αν μπορεί να κινηθεί άνετα από την κοιλιά έως το στέρνο μας ή αν  το διάφραγμα μας μπορεί “να κατέβει”, αντιλαμβανόμαστε σε τι κατάσταση βρίσκεται το σώμα μας και ποια άσκηση αναπνοών θα μας υποστηρίξει σε αυτό που έχουμε ανάγκη, πχ διαχείριση άγχους, χαλάρωση, συγκέντρωση, εκτόνωση, εγρήγορση, ενέργεια.


Μπορεί να νομίζετε ότι η εστιασμένη αναπνοή είναι απλά για τη λήψη βαθιών αναπνοών, αλλά είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές αναπνοής που θα σας βοηθήσουν να μάθετε να ελέγχετε την αναπνοή σας, βιώνοντας τα οφέλη της κάθε τεχνικής. Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης αναπνοής, όχι μόνο εμπλέκετε το διάφραγμα σας για να επεκτείνετε το κλουβί των πλευρών σας, αλλά και αναπνέετε περαιτέρω στην κοιλιά σας.


Για να έχουμε ελεύθερη και καλά οργανωμένη κίνηση που επιτρέπει την ελευθερία να αναπνέουμε καλά, πρέπει να επικοινωνούμε με τον εγκέφαλο και να τον ξυπνάμε για να σχηματίσουμε νέες συνδέσεις και να χαρτογραφήσουμε τις περιοχές που πρέπει να κινούνται πληρέστερα καθώς αναπνέουμε. Οι διάφορες ασκήσεις διαλογισμού και ήπιας κίνησης, σας βοηθούν να χαλαρώσετε σε μια πιο ήρεμη και πιο ισορροπημένη συναισθηματική κατάσταση καθώς εστιάζετε στην αναπνοή σας με ρυθμικό τρόπο που πραγματικά εμπλέκει τον πυρήνα σας.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ

• επανεκπαίδευση ενός δυσλειτουργικού μοτίβου αναπνοής • επαναβαθμονόμηση της ανοχής CO2 & ΝΟ • βελτίωση ενός απορυθμισμένου νευρικού συστήματος
Ικανότητα πνεύμονα1

Ενίσχυση της ικανότητας του πνεύμονα

Ζούμε σε αγχωτικούς καιρούς όπου η υγεία των πνευμόνων και της καρδιάς μας είναι υψίστης σημασίας. Η εύρεση τρόπων αντιμετώπισης του στρες με παράλληλη προώθηση της καρδιοαναπνευστικής ικανότητας είναι ιδανική για τη βελτίωση της υγείας μας. Θα εξερευνήσουμε μερικές απλές αλλά αποτελεσματικές τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τον αεραγωγό σας, να βελτιστοποιήσετε την αναπνοή σας και τελικά να βελτιώσετε τη ζωή σας. Δουλεύοντας με το διάφραγμα βελτιώνουμε την πρόσληψη οξυγόνου και ενισχύουμε τη λειτουργία των πνευμόνων. Η εστίαση στο διάφραγμα κατά την αναπνοή βοηθά επίσης στην ανάπαυση άλλων αναπνευστικών μυών του θώρακα και του λαιμού (όπως τα μεσοπλεύρια και το στερνοκλειδομαστοειδές) και απαιτούν λιγότερη ενέργεια. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) όπως η χρόνια βρογχίτιδα.
Βελτίωση της Γνωστικής λειτουργίας2

Βελτίωση Γνωστικής Λειτουργίας Εγκεφάλου

H αναπνοή είναι υπερδύναμή καθώς επιδρά άμεσα στον εγκέφαλο. Η έρευνα δείχνει ότι η διαφραγματική αναπνοή μπορεί να έχει άμεση επίδραση στο συνολικό επίπεδο δραστηριότητας του εγκεφάλου. Αυτό σημαίνει ότι η αργή, βαθιά αναπνοή διεγείρει το πνευμονογαστρικό νεύρο, το οποίο εκτείνεται από τον εγκέφαλο στην κοιλιά και είναι υπεύθυνο για την απενεργοποίηση του αντανακλαστικού «πάλης ή φυγής». Οι έρευνες δείχνουν ότι η συντονισμένη διαφραγματική αναπνοή βοηθά στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας, συγκέντρωση, εστίαση, μνήμη αλλά και στην εξισορρόπηση των συναισθημάτων.
Διαφραγματική Αναπνοή Μείωση της κορτιζόλης3

Μείωση της κορτιζόλης και του Στρες

Όταν είμαστε αγχωμένοι ή υποβαλλόμαστε σε έντονη σωματική δραστηριότητα, ο ρυθμός αναπνοής μας τείνει να είναι γρήγορος και ρηχός. Χρησιμοποιώντας τεχνικές αναπνοής μπορεί να μας βοηθήσει να ελέγξουμε τα νεύρα μας για να παραμείνουμε ήρεμοι, να ενισχύσουμε την προσοχή μας και ακόμη και να μειώσουμε τα επίπεδα κορτιζόλης . Μελέτες που διεξήχθησαν έδειξαν ότι προπονήσεις συντονισμένης αναπνοής σε διάστημα 8 εβδομάδων σε κατά τα άλλα υγιείς ενήλικες βελτίωσαν την προσοχή τους και μείωσαν τα αρνητικά συναισθήματα (αρνητική επίδραση) καθώς και τα επίπεδα κορτιζόλης ( ορμόνης του άγχους ) σε σύγκριση με την αρχική τιμή.
Διαφραγματική Αναπνοή Μείωση της πιεσης4

Μείωση της Αρτηριακής Πίεσης

Κατά τη διάρκεια της φάσης εκπνοής, το διάφραγμα προκαλεί αύξηση της πίεσης μέσα στο στήθος. Αυτό αναγκάζει τους πνεύμονες να αποβάλλουν τον αέρα. Η διακύμανση της πίεσης μέσα στο στήθος ανιχνεύεται επίσης από τους βαροϋποδοχείς, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Οι βαροϋποδοχείς ενημερώνουν το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ) για την ανιχνευόμενη διακύμανση της πίεσης. Όταν το ΚΝΣ ενημερώνεται για μείωση της πίεσης, Αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό για να αντισταθμίσει τη μείωση της πίεσης. Αντίθετα, όταν το ΚΝΣ ενημερώνεται για αύξηση της πίεσης, μειώνει τον καρδιακό ρυθμό. Όταν συζητάμε για την RSA, Είδαμε ότι υπάρχει ένας μηχανισμός ελέγχου της αρτηριακής πίεσης μέσω της επιτάχυνσης και της επιβράδυνσης του καρδιακού ρυθμού. Αυτός ο μηχανισμός λειτουργεί σε βρόχο, ο οποίος τείνει να διατηρεί σταθερό επίπεδο αρτηριακής πίεσης.

 

 

ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΓΚΑΙΡΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ  ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  BRAIN & SPINE CARE Breath Body Mind ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ :

Α) ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ, EMAIL,ΤΡΟΠΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΑΠΟΔΕΙΞΗ/ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ

Β) ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΡΟΠΟΥΣ:

1. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ:

Πειραιώς GR10 0171 3450 0063 4514 8199 808 ή Εθνική GR72 0110 2200 0000 2206 5431 201

2.  ΜΕΣΩ PAYPAL ή ΜΕ  ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ Η ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΠΑΤΗΣΤΕ   ΕΔΩ 

    Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email (info@balansync.gr), τηλεφώνου (2721-306100) ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να δηλώσετε την συμμετοχή σας.