Brain & Spine CareΑυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για:να σας βοηθήσει να ενισχύσετε την υγεία και την ευημερία του νευρικού σας συστήματος


να επανασυνδεθείτε με το σώμα σας, ανακουφίζοντας το από το άγχος και την υπερδιέγερση, μέσω του καρδιο-εγκεφαλικού συγχρονισμού και της συντονισμένης αναπνοής

να βελτιώσετε την λειτουργία του εγκεφάλου ( γνωστική απόδοση / μνήμη /εστίαση) και να αποκτείστε ευελιξία και ανθεκτικότητα, καθώς κινείστε με συνοχή

να σας δώσει τα εργαλεία που χρειάζεστε για να διαμορφώσετε συνήθειες που αλλάζουν τη ζωή και σας επιτρέπουν να συνειδητοποιήσετε τις απίστευτες πραγματικές σας δυνατότητες

 

 

Σε αυτό τον κύκλο θα εκπαιδεύσουμε τον εγκέφαλό σας για να βελτιώσετε την ευελιξία, τη δύναμη, την ισορροπία, τον συντονισμό ώστε να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε  πλήρως τις δυνατότητές σας.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ  ΑΜΕΣΑ & ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ.

 

Γιατί ο εγκέφαλος  και το νευρικό μας σύστημα χρειάζεται φροντίδα;

Το κύριο πρόβλημα είναι ότι το συνεχιζόμενο στρες και τραύμα, ο ίδιος τύπος εργασιών και οι λύσεις ρουτίνας  σταματούν κυριολεκτικά τον εγκέφαλο και απορυθμίζουν το νευρικό σύστημα. Γιατί να σκεφτείτε και να δημιουργήσετε νέες αλυσίδες εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια έτοιμη λύση;  Έτσι, η ζωή πηγαίνει στον αυτόματο πιλότο  και ο εγκέφαλος αρχίζει να μην σκέφτεται, αλλά να εφαρμόζει μοτίβα, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στην υποβάθμισή του. Από την άλλη το νευρικό μας σύστημα   αναζητά την ασφάλεια.  Χρειαζόμαστε το αίσθημα της ασφάλειας για να έχουμε την ελευθερία να σκεφτόμαστε καθαρά, να μαθαίνουμε, να είμαστε ανοιχτοί και χαρούμενοι και να ευδοκιμούμε. Το αντίθετο από όλα αυτά είναι το άγχος. Είναι μια κατάσταση στην οποία αισθανόμαστε ότι απειλούμαστε, εγκλωβιζόμαστε και εκτιθέμεθα μια διαρκή ανησυχία.

Ως αποτέλεσμα, ο εγκέφαλός μας δοκιμάζεται, υπάρχει αυξημένη και έντονη ζήτηση στο νευρικό μας σύστημα και υποφέρουμε. Το άγχος μπλοκάρει όλες τις λειτουργίες του ανώτερου εγκεφάλου και αυξάνει τον μυϊκό τόνο κρατώντας το σύστημα σε υπερδιέγερση . Εκτός από την παρέμβαση στην υγεία και την ευημερία, καθιστά τη μάθηση πολύ δύσκολη για παιδιά και ενήλικες. Όταν είμαστε αγχωμένοι,  δεν μπορούμε να έχουμε καθαρή σκέψη, ο εγκέφαλος επικεντρώνεται στην επιβίωση, όχι στη μάθηση ή την ανάπτυξη. Σε κατάσταση άγχους, το πλήρες δυναμικό του εγκεφάλου πηγαίνει χαμένο. Πως λοιπόν μπορούμε να ισορροπήσουμε  με έναν πιο αρμονικό, υγιή και ολόψυχο τρόπο;  Πως δίνουμε στον εαυτό μας το περιθώριο να ανακτήσουμε την ελευθερία που χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε νέες λύσεις που θα μας βοηθήσουν να προσαρμοστούμε και να ευδοκιμήσουμε στον αλλαγμένο κόσμο και τις αλλαγμένες προσωπικές πραγματικότητες που όλοι αντιμετωπίζουμε;

Η θεμελιώδης αρχή των ΝευροΑσκήσεων είναι ο καρδιοεγκεφαλικός συγχρονισμός και  η χρήση όλων των αισθήσεων που έχει ένα άτομο.  Είναι σημαντικό τις αισθήσεις που μας δίνει η φύση να τις  χρησιμοποιήσουμε με ασυνήθιστους συνδυασμούς και με τον πιο απροσδόκητο τρόπο και κυρίως την ιδιοδεκτικότητα ώστε να αποκτήσουμε κιναισθησία.   Αυτό επιτρέπει στον εγκέφαλο να δημιουργεί νέες συσχετιστικές συνδέσεις μεταξύ των τύπων πληροφοριών που λαμβάνονται, οι οποίες, με τη σειρά τους, συμβάλλουν στην ανάπτυξή του.  Εκτελούμε απλές  αλλά δυναμικές ασκήσεις νευροεπιστήμης (νευροκινήσεις)με συγκεκριμένο τρόπο  :  “κινώντας αργά αλλά  ενεργά το σώμα  με μοναδικούς τρόπους προκαλούμε τον εγκέφαλό μας με νέα σωματικά και ψυχικά ερεθίσματα σε συγχρονισμένη βάση”.  Αυτή η νέα εμπειρία διεγείρει τους νευρώνες να πυροδοτήσουν και να επικοινωνήσουν με νέους τρόπους  αναγκάζοντας τους να σχηματίσουν νέα νευρωνικά δίκτυα και να ενισχύσουν τις ασθενέστερες νευρωνικές οδούς ενώ καθησυχάζει και ηρεμεί το νευρικό σύστημα.

Οι ασκήσεις για την ανάπτυξη του εγκεφάλου είναι διασκεδαστικές και δημιουργικές από μόνες τους και επιπλέον, σας επιτρέπουν να τις κάνετε σε οποιαδήποτε ηλικία και φυσική κατάσταση βρίσκεστε καθώς μαθαίνεται ένα νέο τρόπο να μαθαίνεται και έτσι μπορείτε να εκτελείτε ακόμα και τις οικείες και συνήθεις καθημερινές  ενέργειες με έναν νέο τρόπο, έτσι ώστε οι ασυνήθιστοι τρόποι υλοποίησής τους να περιλαμβάνουν διαφορετικές αισθήσεις. Σε αυτή την περίπτωση, ο εγκέφαλος παράγει μεγάλη ποσότητα νευροτροφίνης, η οποία συμβάλλει στην εμφάνιση νέων νευρικών κυττάρων και, κατά συνέπεια, στην αύξηση του αριθμού των δενδριτών.

Μάθετε περισσότερα για την νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου

https://balansync.gr/neuroplasticity/

 

Σε αυτό το μάθημα θα βιώσετε τη δύναμη της κίνησης με συνοχή που είναι μια πρακτική ήπιας απελευθέρωσης που διαταράσσει τον βρόχο έντασης γάμμα του εγκεφάλου. Ο βρόχος γάμμα  σχετίζεται με καταστάσεις εγρήγορσης ή αισθητηριακής διέγερσης και αποτελείται από σήματα που κινούνται συνεχώς από τον εγκέφαλο στους μυς, λέγοντάς τους να παραμείνουν σφιχτοί. Η κίνηση σωματικής απελευθέρωσης επανεκπαιδεύει τον εγκέφαλο για να επιτρέψει στους μυς να αφεθούν και να χαλαρώσουν, απελευθερώνοντας την  μακροχρόνια ένταση των μυών,  το σώμα σας επιστέφει στη φυσική του κατάσταση ευκολίας και στο πλήρες εύρος κίνησης.

Κάθε κίνηση, από το  σήκωμα του χεριού για χειραψία,  η το άνοιγμα – κλείσιμο  των ματιών αρχίζει με μία ηλεκτρική ώθηση μέσα στον  εγκέφαλο που αποστέλλεται μέσω του εγκεφαλονωτιαίου υγρού στο κεντρικό νευρικό σύστημα στα κατάλληλα νεύρα, τα οποία στη συνέχεια ενεργοποιούν τον οργανισμό να παράγει την κίνηση.

Το πρόγραμμα Brain & Spine Care * εστιάζει σε διαφορετικές εγκεφαλικές  λειτουργίες ( εστίαση, μνήμη, συγκέντρωση) και  περιοχές του σώματος    ( κεφάλι, λαιμός, πλάτη, λεκάνη κτλ. ) για να εξασφαλίσει επαρκείς συνδέσεις στον εγκέφαλο που θα του  επιτρέψουν να οργανώσει με επιτυχία βασικές και πιο σύνθετες κινήσεις. Κάθε μάθημα (διάρκειας 70λ) ήπιας κίνησης θα βοηθήσει στη χαρτογράφηση των περιοχών εστίασης πληρέστερα στον εγκέφαλο και επίσης θα σχηματίσει νέες συνδέσεις και σχέσεις μεταξύ διαφορετικών τμημάτων του σώματος .

 

ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΓΚΑΙΡΑ.

    Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email (info@balansync.gr), τηλεφώνου (2721-306100) ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να δηλώσετε την συμμετοχή σας.