Brain & Spine Care

Αυτό το πρόγραμμα  έχει σχεδιαστεί: 
  • για να σας βοηθήσει να ενισχύσετε την υγεία και την ευημερία του  νευρικού σας συστήματος, να επανασυνδεθείτε με το σώμα σας,  ανακουφίζοντας το από το άγχος και την υπερδιέγερση,  μέσω του καρδιοεγκεφαλικού συγχρονισμού  και της συντονισμένης αναπνοής
  • να βελτιώσετε την λειτουργία του εγκεφάλου ( γνωστική απόδοση / μνήμη /εστίαση) και να αποκτείστε ευελιξία και ανθεκτικότητα. 
  • να σας δώσει τα εργαλεία που χρειάζεστε για να διαμορφώσετε συνήθειες που αλλάζουν τη ζωή  και σας επιτρέπουν να συνειδητοποιήσετε τις απίστευτες  πραγματικές σας δυνατότητες.

 

      Ο Α’ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ  WHOLE BODY SYNC ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 8 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 70ΛΕΠΤΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ  ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΕΤΑΡΤΗ 16-17.10μμ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ AIKIDO  ΑΠΟ 16/01 ΕΩΣ  08/02 2023

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ  ΑΜΕΣΑ & ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ.

 

Γιατί ο εγκέφαλος  και το νευρικό μας σύστημα χρειάζεται φροντίδα;

Το κύριο πρόβλημα είναι ότι το συνεχιζόμενο στρες και τραύμα, ο ίδιος τύπος εργασιών και οι λύσεις ρουτίνας  σταματούν κυριολεκτικά τον εγκέφαλο και απορυθμίζουν το νευρικό σύστημα. Γιατί να σκεφτείτε και να δημιουργήσετε νέες αλυσίδες εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια έτοιμη λύση;  Έτσι, η ζωή πηγαίνει στον αυτόματο πιλότο  και ο εγκέφαλος αρχίζει να μην σκέφτεται, αλλά να εφαρμόζει μοτίβα, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στην υποβάθμισή του. Από την άλλη το νευρικό μας σύστημα   αναζητά την ασφάλεια.  Χρειαζόμαστε το αίσθημα της ασφάλειας για να έχουμε την ελευθερία να σκεφτόμαστε καθαρά, να μαθαίνουμε, να είμαστε ανοιχτοί και χαρούμενοι και να ευδοκιμούμε. Το αντίθετο από όλα αυτά είναι το άγχος. Είναι μια κατάσταση στην οποία αισθανόμαστε ότι απειλούμαστε, εγκλωβιζόμαστε και εκτιθέμεθα σε μια διαρκή ανησυχία.

Ως αποτέλεσμα, ο εγκέφαλός μας δοκιμάζεται, υπάρχει αυξημένη και έντονη ζήτηση στο νευρικό μας σύστημα και υποφέρουμε. Το άγχος μπλοκάρει όλες τις λειτουργίες του ανώτερου εγκεφάλου και αυξάνει τον μυϊκό τόνο κρατώντας το σύστημα σε υπερδιέγερση . Εκτός από την παρέμβαση στην υγεία και την ευημερία, καθιστά τη μάθηση πολύ δύσκολη για παιδιά και ενήλικες. Όταν είμαστε αγχωμένοι,  δεν μπορούμε να έχουμε καθαρή σκέψη, ο εγκέφαλος επικεντρώνεται στην επιβίωση, όχι στη μάθηση ή την ανάπτυξη.

 

Ο εγκέφαλος υπό πίεση

Το άγχος παράγει παλινδρόμηση, προκαλώντας χαμηλότερα, πιο πρωτόγονα κέντρα του εγκεφάλου,  ενώ αφήνει τα ανώτερα κέντρα λιγότερο υπεύθυνα για τις εκτελεστικές μας λειτουργίες. Όταν είμαστε ανήσυχοι ή αγχωμένοι, ο εγκέφαλος επανέρχεται σε λιγότερο διαφοροποιημένα, λιγότερο περίπλοκα και λιγότερο εκλεπτυσμένα πρότυπα αντιμετώπισης. Η προσέγγιση της ζωής, του εαυτού και των άλλων γίνεται περισσότερο μαύρο / άσπρο και αυτό  μειώνει τη δημιουργική σκέψη, θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας και περιορίζει την αποτελεσματική εύρεση λύσεων. Ο εγκέφαλος επανέρχεται σε μια πιο πρωτόγονη κατάσταση,  έναν τρόπο επιβίωσης που κυριαρχείται από τον αντίδραση παγώματος,  πάλης ή φυγής που εξυπηρετούσε καλά τους προγόνους μας. Σε κατάσταση άγχους, το πλήρες δυναμικό του εγκεφάλου πηγαίνει χαμένο.

Πως λοιπόν μπορούμε να ισορροπήσουμε  με έναν πιο αρμονικό, υγιή και ολόψυχο τρόπο;  Πως δίνουμε στον εαυτό μας το περιθώριο να ανακτήσουμε την ελευθερία που χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε νέες λύσεις που θα μας βοηθήσουν να προσαρμοστούμε και να ευδοκιμήσουμε στον αλλαγμένο κόσμο και τις αλλαγμένες προσωπικές πραγματικότητες που όλοι αντιμετωπίζουμε;

Η θεμελιώδης αρχή των ΝευροΑσκήσεων είναι ο καρδιοεγκεφαλικός συγχρονισμός και  η χρήση όλων των αισθήσεων που έχει ένα άτομο.  Είναι σημαντικό τις αισθήσεις που μας δίνει η φύση να τις  χρησιμοποιήσουμε με ασυνήθιστους συνδυασμούς και με τον πιο απροσδόκητο τρόπο και κυρίως την ιδιοδεκτικότητα ώστε να αποκτήσουμε κιναισθησία.   Αυτό επιτρέπει στον εγκέφαλο να δημιουργεί νέες συσχετιστικές συνδέσεις μεταξύ των τύπων πληροφοριών που λαμβάνονται, οι οποίες, με τη σειρά τους, συμβάλλουν στην ανάπτυξή του.  Εκτελούμε απλές  αλλά δυναμικές ασκήσεις νευροεπιστήμης (νευροκινήσεις)με συγκεκριμένο τρόπο  :  “κινώντας αργά αλλά  ενεργά το σώμα  με μοναδικούς τρόπους προκαλούμε τον εγκέφαλό μας με νέα σωματικά και ψυχικά ερεθίσματα σε συγχρονισμένη βάση”.  Αυτή η νέα εμπειρία διεγείρει τους νευρώνες να πυροδοτήσουν και να επικοινωνήσουν με νέους τρόπους  αναγκάζοντας τους να σχηματίσουν νέα νευρωνικά δίκτυα και να ενισχύσουν τις ασθενέστερες νευρωνικές οδούς ενώ καθησυχάζει και ηρεμεί το νευρικό σύστημα.

Οι ασκήσεις για την ανάπτυξη του εγκεφάλου είναι διασκεδαστικές και δημιουργικές από μόνες τους και επιπλέον, σας επιτρέπουν να τις κάνετε σε οποιαδήποτε ηλικία και φυσική κατάσταση βρίσκεστε καθώς μαθαίνεται ένα νέο τρόπο να μαθαίνεται και έτσι μπορείτε να εκτελείτε ακόμα και τις οικείες και συνήθεις καθημερινές  ενέργειες με έναν νέο τρόπο, έτσι ώστε οι ασυνήθιστοι τρόποι υλοποίησής τους να περιλαμβάνουν διαφορετικές αισθήσεις. Σε αυτή την περίπτωση, ο εγκέφαλος παράγει μεγάλη ποσότητα νευροτροφίνης, η οποία συμβάλλει στην εμφάνιση νέων νευρικών κυττάρων και, κατά συνέπεια, στην αύξηση του αριθμού των δενδριτών.

 

Ο ρόλος της νευροπλαστικότητας

Γνωρίζουμε ότι όταν η κίνηση εκτελείται με συγκεκριμένους τρόπους, μπορούμε να έχουμε άμεσο και ισχυρό αντίκτυπο στον εγκέφαλο μέσω θετικής αλλαγής του εγκεφάλου (neuroplasticity), αναβαθμίζοντας τη λειτουργία του αξιοποιώντας την εκπληκτική ικανότητα του εγκεφάλου να δημιουργεί και να εφευρίσκει νέες λύσεις που ενισχύουν τη ζωή και τη ζωτικότητά μας. Αντίθετα  το στρες αυξάνει τον μυϊκό τόνο ο οποίος έχει  μια ακούσια ρυθμιστική συνιστώσα που συμμετέχει στις αντιδράσεις της στάσης του σώματος,  στη φυσιολογική συγχρονία και στον συντονισμό των κινήσεων.

Ο μυϊκός τόνος μπορεί ακόμα να αλλάξει από ασθένειες και τραυματισμούς σε διάφορα επίπεδα του νευρικού συστήματος παρεμβαίνοντας  στην κίνηση μας (επειδή ο εγκέφαλος  στέλνει στους μύες  ένα σήμα να συστέλλονται την λάθος στιγμή),  οπότε πρέπει να επικοινωνήσουμε με κάποιο τρόπο με τον εγκέφαλο για να αλλάξουμε το μοτίβο με το οποίο οργανώνει την κίνηση μας.

Με τις Νευροκινήσεις  μπορούμε να μετατοπιστούμε από την περιορισμένη, κυριαρχούμενη από άγχος κατάσταση στην οποία έχουμε μικρή ελευθερία σκέψης και δράσης,  μπορούμε να ανακτήσουμε τη δημιουργικότητά μας και να ενεργοποιήσουμε ξανά τη μάθηση,  έτσι ώστε τα παιδιά να γίνουν καλύτεροι μαθητές, οι ενήλικες να γίνουν πιο συγκεντρωμένοι και ήρεμοι και όλοι μας μπορούμε να βιώσουμε ξανά τη χαρά και την αίσθηση ότι είμαστε εντάξει και σε μια θέση όπου μπορούμε να ευδοκιμήσουμε και να αναπτυχθούμε.

Με την προσοχή και την επιβράδυνση, τον καρδιοεγκεφαλικό συγχρονισμό, την μη χρήση δύναμης και την απελευθέρωση από τον στόχο,   πλημμυρίζουμε τον εγκέφαλο με πληροφορίες με τις οποίες μπορεί να κάνει αξιοσημείωτες αλλαγές.  Όταν παρέχετε στον εγκέφαλο σας το ασφαλές πλαίσιο που χρειάζεται,  για να δημιουργήσει κάτι νέο για εσάς,  θα το κάνει ανά πάσα στιγμή.

Όταν έχετε επίγνωση του τι κάνετε και την ίδια στιγμή αισθάνεστε τα αποτελέσματα στο σώμα σας, τότε απελευθερώνεστε για να μάθετε νέους τρόπους για να κινήστε και να υπάρχετε (να είστε). Οι νέοι αυτοί τρόποι θα είναι εναρμονισμένοι ανάλογα με το ποιος/ποια είστε τώρα. Με άλλα λόγια, το σώμα θα σας δώσει τις τρέχουσες επιλογές σας.

Το ενδιαφέρον είναι ότι, όταν ο εγκέφαλός σας μαθαίνει ένα καινούργιο τρόπο που απαιτεί λιγότερη ενέργεια από ένα προηγούμενο,  εγκαταλείπει τον παλιό τρόπο και αποδέχεται τη νέα, πιο ενεργειακά αποδοτική επιλογή.

Χρειάζεται πολύ περισσότερη ενέργεια για να κρατήσει ένα μέρος του σώματός σας σε σύσπαση από ό, τι να το αφήσει να είναι ελεύθερο, χαρούμενο, και αυθόρμητο, όπως συμβαίνει στην κίνηση του δελφινιού.

Ως εκ τούτου, άπαξ και το μυαλό σας βιώσει μια εναλλακτική λύση που επιτρέπει την ελευθερία, τη χαρά, τον αυθορμητισμό, και την απελευθέρωση της συστολής, υιοθετεί αυτό ως νέο modus operandi και λέει στο σώμα σας να λειτουργεί με τον νέο αυτό τρόπο.

Ο στόχος του προγράμματος   είναι να ελευθερώσει τον εγκέφαλο και το σκελετικό σύστημα από τα πρότυπα που εμποδίσουν τον  αυθορμητισμό και την ελευθερία,  και που μπλοκάρουν  τη ροή του εγκεφαλονωτιαίου υγρού.

Το εγκεφαλονωτιαίο υγρό παράγεται στον εγκέφαλο. Τα οστά του κρανίου συνεχώς συστέλλονται και διαστέλλονται απαλά και διακριτικά με ένα ρυθμό που ονομάζεται κρανιοιερός  ρυθμός Αυτή η διαδικασία διαστολής και συστολής προωθεί  το εγκεφαλονωτιαίο υγρό σε όλο το κεντρικό νευρικό σύστημα, λιπαίνοντας και διατηρώντας το εύπλαστο, ώστε να  είναι σε θέση να άγει το ηλεκτρικό ρεύμα. Ηλεκτρικά ερεθίσματα  βοηθούν τον εγκέφαλο να αντιληφθεί το φυσικό περίγυρο μέσω των αισθήσεων καθώς  επίσης δημιουργεί την παρόρμηση για να κινήσει το σώμα.

Σε αυτό το μάθημα θα βιώσετε τη δύναμη της κίνησης με συνοχή που είναι μια πρακτική ήπιας απελευθέρωσης που διαταράσσει τον βρόχο έντασης γάμμα του εγκεφάλου. Ο βρόχος γάμμα  σχετίζεται με καταστάσεις εγρήγορσης ή αισθητηριακής διέγερσης και αποτελείται από σήματα που κινούνται συνεχώς από τον εγκέφαλο στους μυς, λέγοντάς τους να παραμείνουν σφιχτοί. Η κίνηση σωματικής απελευθέρωσης επανεκπαιδεύει τον εγκέφαλο για να επιτρέψει στους μυς να αφεθούν και να χαλαρώσουν, απελευθερώνοντας την  μακροχρόνια ένταση των μυών,  το σώμα σας επιστέφει στη φυσική του κατάσταση ευκολίας και στο πλήρες εύρος κίνησης.

Κάθε κίνηση, από το  σήκωμα του χεριού για χειραψία,  η το άνοιγμα – κλείσιμο  των ματιών αρχίζει με μία ηλεκτρική ώθηση μέσα στον  εγκέφαλο που αποστέλλεται μέσω του εγκεφαλονωτιαίου υγρού στο κεντρικό νευρικό σύστημα στα κατάλληλα νεύρα, τα οποία στη συνέχεια ενεργοποιούν τον οργανισμό να παράγει την κίνηση.

Το πρόγραμμα Brain & Spine Care * εστιάζει σε διαφορετικές εγκεφαλικές  λειτουργίες ( εστίαση, μνήμη, συγκέντρωση) και  περιοχές του σώματος    ( κεφάλι, λαιμός, πλάτη, λεκάνη κτλ. ) για να εξασφαλίσει επαρκείς συνδέσεις στον εγκέφαλο που θα του  επιτρέψουν να οργανώσει με επιτυχία βασικές και πιο σύνθετες κινήσεις. Κάθε μάθημα (διάρκειας 70λ) ήπιας κίνησης θα βοηθήσει στη χαρτογράφηση των περιοχών εστίασης πληρέστερα στον εγκέφαλο και επίσης θα σχηματίσει νέες συνδέσεις και σχέσεις μεταξύ διαφορετικών τμημάτων του σώματος .

 

ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΓΚΑΙΡΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ  ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  BRAIN & SPINE CARE ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ:
Α) ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ, EMAIL,ΤΡΟΠΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΑΠΟΔΕΙΞΗ/ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ

Β) ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ  ΤO ΠΟΣΟ  80 ΕΥΡΩ. ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: 30% ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΞΌΦΛΗΣΗ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ.  ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΡΟΠΟΥΣ:

1. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ:

Πειραιώς GR10 0171 3450 0063 4514 8199 808 ή Εθνική GR72 0110 2200 0000 2206 5431 201

3.  ΜΕΣΩ PAYPAL

Paypal.me/BalanSync

4. ΜΕ  ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ Η ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

    Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email (info@balansync.gr), τηλεφώνου (2721-306100) ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να δηλώσετε την συμμετοχή σας.