Brain & Spine CareΑυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για:να σας βοηθήσει να ενισχύσετε την υγεία και την ευημερία του νευρικού σας συστήματος


να επανασυνδεθείτε με το σώμα σας, ανακουφίζοντας το από το άγχος και την υπερδιέγερση, μέσω του καρδιο-εγκεφαλικού συγχρονισμού και της συντονισμένης αναπνοής

να βελτιώσετε την λειτουργία του εγκεφάλου ( γνωστική απόδοση / μνήμη /εστίαση) και να αποκτείστε ευελιξία και ανθεκτικότητα, καθώς κινείστε με συνοχή

να σας δώσει τα εργαλεία που χρειάζεστε για να διαμορφώσετε συνήθειες που αλλάζουν τη ζωή και σας επιτρέπουν να συνειδητοποιήσετε τις απίστευτες πραγματικές σας δυνατότητες

 

 

Εάν σας ενδιαφέρει να εκπαιδεύστε τον εγκέφαλό σας,  για να βελτιώσετε την ευελιξία, τη δύναμη, την ισορροπία, τον συντονισμό ώστε να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε  πλήρως τις δυνατότητές σας:  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ  ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ  ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ.

 

Γιατί ο εγκέφαλος  και το νευρικό μας σύστημα χρειάζεται φροντίδα;

Το κύριο πρόβλημα είναι ότι το συνεχιζόμενο στρες,  το τραύμα, ο ίδιος τύπος εργασιών και οι λύσεις ρουτίνας,  σταματούν κυριολεκτικά τον εγκέφαλο και απορρυθμίζουν το νευρικό σύστημα. Γιατί να σκεφτείτε και να δημιουργήσετε νέες διαδρομές, εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια έτοιμη λύση;  Όταν έχουμε φτιάξει μια σκληρή πεποίθηση για τον εαυτό μας και τις δυνατότητες μας, η ζωή πηγαίνει στον αυτόματο πιλότο, ο εγκέφαλος αρχίζει να μην σκέφτεται, αλλά να εφαρμόζει επαναλαμβανόμενα μοτίβα, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στην υποβάθμισή του περιορίζοντας  την συναισθηματική και σωματική ευεξία μας. Από την άλλη το νευρικό μας σύστημα   αναζητά την ασφάλεια.  Χρειαζόμαστε το αίσθημα της ασφάλειας  για να έχουμε την ελευθερία να σκεφτόμαστε καθαρά, να μαθαίνουμε, να είμαστε ανοιχτοί, χαρούμενοι και να ευδοκιμούμε. Το αντίθετο από όλα αυτά είναι το άγχος. Είναι μια κατάσταση στην οποία αισθανόμαστε ότι απειλούμαστε, εγκλωβιζόμαστε και εκτιθέμεθα σε μια διαρκή ανησυχία.

Ως αποτέλεσμα, ο εγκέφαλός μας δοκιμάζεται, υπάρχει αυξημένη και έντονη ζήτηση στο νευρικό μας σύστημα  και αν αυτό  συνεχιστεί μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία του ΑΝΣ. Το άγχος μπλοκάρει όλες τις λειτουργίες του ανώτερου εγκεφάλου και αυξάνει τον μυϊκό τόνο κρατώντας το σύστημα σε υπερδιέγερση . Εκτός από την παρέμβαση στην υγεία και την ευημερία, καθιστά τη μάθηση πολύ δύσκολη για παιδιά και ενήλικες. Όταν είμαστε αγχωμένοι,  δεν μπορούμε να έχουμε καθαρή σκέψη, ο εγκέφαλος επικεντρώνεται στην επιβίωση, όχι στη μάθηση ή την ανάπτυξη. Σε κατάσταση άγχους, το πλήρες δυναμικό του εγκεφάλου πηγαίνει χαμένο. Πως λοιπόν μπορούμε να ισορροπήσουμε  με έναν πιο αρμονικό, υγιή και ολόψυχο τρόπο;  Πως δίνουμε στον εαυτό μας το περιθώριο να ανακτήσουμε την ελευθερία που χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε νέες λύσεις που θα μας βοηθήσουν να προσαρμοστούμε και να ευδοκιμήσουμε στον αλλαγμένο κόσμο και τις αλλαγμένες προσωπικές πραγματικότητες που όλοι αντιμετωπίζουμε;

Brain & Spine Care

Η θεμελιώδης αρχή του προγράμματος Brain & Spine Care είναι ο καρδιο-εγκεφαλικός συγχρονισμός και  η σωματική επίγνωση μέσα από την ρυθμική συνδυαστική κίνηση  σύνδεση όλων των αισθήσεων .  Είναι σημαντικό τις αισθήσεις που μας δίνει η φύση να τις  χρησιμοποιήσουμε με ασυνήθιστους συνδυασμούς και με τον πιο απροσδόκητο τρόπο και κυρίως την ιδιοδεκτικότητα ώστε να αποκτήσουμε κιναισθησία.   Αυτό επιτρέπει στον εγκέφαλο να δημιουργεί νέες συσχετιστικές συνδέσεις μεταξύ των τύπων πληροφοριών που λαμβάνονται, οι οποίες, με τη σειρά τους, συμβάλλουν στην ανάπτυξή του.  Εκτελούμε απλές  αλλά δυναμικές ασκήσεις νευροεπιστήμης (νευροκινήσεις)με συγκεκριμένο τρόπο  :  “κινώντας αργά αλλά  ενεργά το σώμα  με μοναδικούς τρόπους προκαλούμε τον εγκέφαλό μας με νέα σωματικά και ψυχικά ερεθίσματα σε συγχρονισμένη βάση”.  Αυτή η νέα εμπειρία διεγείρει τους νευρώνες να πυροδοτήσουν και να επικοινωνήσουν με νέους τρόπους  αναγκάζοντας τους να σχηματίσουν νέα νευρωνικά δίκτυα και να ενισχύσουν τις ασθενέστερες νευρωνικές οδούς ενώ καθησυχάζει και ηρεμεί το νευρικό σύστημα”.

Οι ασκήσεις αυτές αποβάλλουν το συσσωρευμένο στρες από το σώμα (εγκέφαλο, αρθρώσεις, περιτονία,  συμβάλλοντας  στην εξισορρόπηση του συμπαθητικού – παρασυμπαθητικού).   Είναι διασκεδαστικές και δημιουργικές από μόνες τους και επιπλέον, σας επιτρέπουν να τις κάνετε σε οποιαδήποτε ηλικία και φυσική κατάσταση βρίσκεστε, καθώς μαθαίνεται να μαθαίνεται και έτσι μπορείτε να εκτελείτε ακόμα και τις οικείες και συνήθεις καθημερινές  ενέργειες με έναν νέο τρόπο, έτσι ώστε οι ασυνήθιστοι τρόποι υλοποίησής τους να περιλαμβάνουν διαφορετικές αισθήσεις.  Σε αυτή την περίπτωση, ο εγκέφαλος παράγει μεγάλη ποσότητα νευροτροφίνης , η οποία συμβάλλει στην εμφάνιση νέων νευρικών κυττάρων και κατά συνέπεια, στην αύξηση του αριθμού των δενδριτών, ενώ  έχει νευροπροστατευτική και νευροαναγεννητική δράση.

Μάθετε περισσότερα για την νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου

https://balansync.gr/neuroplasticity/

 

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα σύνθετο εργαλείο με το οποίο συνυπάρχουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Όσο περισσότερα γνωρίζουμε για τη λειτουργικότητα και την πολυπλοκότητά του τόσο ευκολότερη κι αρμονικότερη θα γίνεται η ζωή μας.

Οι ρυθμικές απαλές εστιασμένες  κινήσεις,  επανεκπαιδεύουν τον εγκέφαλο  να αφεθεί  και να χαλαρώσει, απελευθερώνοντας την  μακροχρόνια ένταση των μυών,  το σώμα σας επιστέφει στη φυσική του κατάσταση ευκολίας και στο πλήρες εύρος κίνησης.

Παρά το γεγονός ότι η πρακτική αυτή λειτουργεί σε διάφορα επίπεδα και φέρνει ισορροπία και αρμονία στο σώμα και τον νου (ενεργειακά, συναισθηματικά, νοητικά), κατά κύριο λόγο επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου διότι το αριστερό ημισφαίριο ελέγχει τη δεξιά πλευρά του σώματος και το δεξί ημισφαίριο ελέγχει την αριστερή πλευρά του σώματος.

Μέσω των ρυθμικών κινήσεων και των μεθόδων αναπνοής,  ο νους και το σώμα αναγκάζονται συνεχώς να μεταβάλλουν την προσοχή και τον έλεγχο των μυών ανάμεσα στις 2 πλευρές / ημισφαίρια κι έτσι ενισχύεται η επικοινωνία και ο συγχρονισμός ανάμεσά τους  Αυτό μετατοπίζει τα εγκεφαλικά κύματα στην κατάσταση άλφα ή ακόμη στη γάμα και θήτα.

Κάθε κίνηση, από το  σήκωμα του χεριού για χειραψία,  η το άνοιγμα – κλείσιμο  των ματιών αρχίζει με μία ηλεκτρική ώθηση μέσα στον  εγκέφαλο που αποστέλλεται μέσω του εγκεφαλονωτιαίου υγρού στο κεντρικό νευρικό σύστημα στα κατάλληλα νεύρα, τα οποία στη συνέχεια ενεργοποιούν τον οργανισμό να παράγει την κίνηση.

Το πρόγραμμα Brain & Spine Care  εστιάζει  και συνδυάζει διαφορετικές εγκεφαλικές  λειτουργίες ( συντονισμό, εστίαση, μνήμη, συγκέντρωση) και  περιοχές του σώματος    ( κεφάλι, λαιμός, πλάτη, λεκάνη κτλ. ) για να εξασφαλίσει επαρκείς συνδέσεις στον εγκέφαλο που θα του  επιτρέψουν να οργανώσει με επιτυχία βασικές και πιο σύνθετες κινήσεις. Κάθε μάθημα ήπιας κίνησης θα βοηθήσει στη χαρτογράφηση των περιοχών εστίασης πληρέστερα στον εγκέφαλο και επίσης θα σχηματίσει νέες συνδέσεις και σχέσεις μεταξύ διαφορετικών τμημάτων του σώματος μετατοπίζοντας το νευρικό σύστημα από κατάσταση απειλής σε ασφάλεια,  ενεργοποιώντας το παρασυμπαθητικό σύστημα .

ΤΜΗΜΑΤΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΤΡΙΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 10.15 -11.15πμ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 16.50-17.50μμ

ΚΟΣΤΟΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ  40e  ΓΙΑ  3 ΜΗΝΕΣ 115e ΚΑΙ ΓΙΑ 6ΜΗΝΕΣ 210e
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ AIKIDO ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ( Σανταρόζα 45) & ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ  ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΓΚΑΙΡΑ.

Αποποίηση ευθυνών: Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε. Συμμετέχοντας σε αυτό το πρόγραμμα, συμφωνείτε ότι το κάνετε με δική σας ευθύνη, συμμετέχετε εθελοντικά σε αυτό, αναλαμβάνετε κάθε κίνδυνο τραυματισμού του εαυτού σας και συμφωνείτε να απελευθερώσετε και να απαλλάξετε το BalanSync  από οποιαδήποτε αξίωση ή δράση.

    Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email (info@balansync.gr), τηλεφώνου (2721-306100) ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να δηλώσετε την συμμετοχή σας.