Ομάδες – Εργαστήρια – Workshops

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82
Οι κύριοι στόχοι των προγραμμάτων είναι  ο συγχρονισμός καρδιάς - εγκεφάλου,  η καλλιέργεια  καρδιακής νοημοσύνης,  η σύνδεση με τις εγγενείς δυνάμεις εξισορρόπησης τους σώματος,  με στόχο  την μείωση του στρες και την καθιέρωση συνοχής (βέλτιστη μετρήσιμη κατάσταση ) μέσω επιστημονικά τεκμηριωμένων τεχνικών  (π.χ. Αυτογνωσία, μέτρηση και εκπαίδευση στην παρακολούθηση Μεταβλητότητας Καρδιακού Ρυθμού HRV Biofeedback,  Καρδιακή αναπνοή, σύστημα Heartmath,  ενσωμάτωση - μυϊκή χαλάρωση, καθοδηγούμενος οραματισμός, ολιστική καθοδήγηση,  κα.), για την  βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Εξειδικευμένα προγράμματα για την διαχείριση της ενέργειας και την βελτίωση του ύπνου, την αύξηση της αποδοτικότητας, της ενσυναίσθησης, της ευεξίας και της ικανοποίησης μέσα από  την υιοθέτηση και την εγκαθίδρυση υγιεινών συμπεριφορών, στην επικοινωνία,  στις σχέσεις,  στην εργασία,  με την χρήση της καρδιακής νοημοσύνης και διαίσθησης, την ενδυνάμωση της μνήμης και της λειτουργικότητας, με απώτερο σκοπό την αύξηση της ισορροπία και της ευεξίας στην ζωή μας.
Ειδικά Προγράμματα για εκπαιδευτικούς, φροντιστές, θεραπευτές, αθλητές, μαθητές, άτομα με αναπηρία, διοργανώνονται σε διάφορες πόλεις σε ειδικούς χώρους ή διαδικτυακά.
Εάν ενδιαφέρεστε για κάποιο από τα παρακάτω προγράμματα, επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες!!
Ο όρος ενσυναίσθηση χρησιμοποιείτε για να περιγράψει την αντίδραση μας απέναντι στα συναισθήματα των άλλων.  Έτσι αναφέρεται σαν θετικό χαρακτηριστικό κάποιου  «Αυτός έχει πολύ ανεπτυγμένη  ενσυναίσθηση», άλλες φορές σαν κάτι που προκαλεί βάρος « Έχει πολύ ενσυναίσθηση  και στεναχωριέται πολύ για τους άλλους…» και άλλες φορές επικριτικά  « Δεν έχει καθόλου ενσυναίσθηση, δεν σκέφτεται καθόλου τα συναισθήματα των άλλων».
Τι συμβαίνει τελικά πόση ενσυναίσθηση χρειάζεται να έχει κάποιος;
Ποια είναι η ισορροπημένη ενσυναίσθηση ;
Χρειάζεται  να μπω στην θέση που βρίσκεται κάποιος για να κατανοήσω τι περνάει;  Μπορώ όντως  να δω τα πράγματα με τα μάτια κάποιου άλλου;
Μήπως υπάρχει λόγος που ασχολούμαστε περισσότερο από όσο θα έπρεπε με τα συναισθήματα των άλλων;
Πόση συναίσθηση και επίγνωση έχουμε για τα δικά μας συναισθήματα;  Πως τα διαχειριζόμαστε ;
Το άγχος , η ανασφάλεια, ο φόβος, ο θυμός είναι κάποια από τα συναισθήματα που  κουβαλάμε καθημερινά,  πως μπλοκάρουν την ικανότητα μας για ενσυναίσθηση.
Εξάσκηση στην αναγνώριση των καθημερινών μας συναισθημάτων και ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ
Προσδιορισμός του συναισθήματος και της ανάγκης που κρύβεται πίσω από τις πράξεις/συμπεριφορές
Αποδοχή του εαυτού μας και όλων των συναισθημάτων μας
Σεβασμός στον ανθρώπινο πόνο και στην αγωνία. Η δύναμη της Καρδιακής Συμπόνοιας και Συμπαράστασης
Κάνε κράτηση για αυτό το πρόγραμμα τώρα πατώντας ΕΔΩ